Leerlingen

Waarom de CoSpaces Competition?

Op 15 juni 2019 organiseren we de CoSpaces Competition. Een creatieve wedstrijd, waarin jij leert hoe je zelf een Virtual Reality wereld maakt. En daar ook nog eens heel mooie prijzen mee kunt winnen! Maar waarom organiseren we dit eigenlijk? En belangrijker: waarom zou jij meedoen?


Je eigen Virtual Reality wereld maken is gaaf

Als je al vaker een VR-bril op hebt gehad weet je dat het toch wel erg gaaf is. Of misschien heb je dit nog nooit gedaan? Dan moet je het zeker eens proberen!

Nog veel leuker dan door een game van iemand anders te lopen, is om zelf een VR wereld te maken. Wij vinden CoSpaces Edu hier een fantastisch middel voor, waar je in korte tijd bijvoorbeeld een virtuele dierentuin hebt gemaakt. Bekijk hieronder maar eens, of speel in een apart scherm:


Oneindige mogelijkheden

Een van de mooie dingen aan VR is dat (bijna) alles mogelijk is. Je kunt je fantasie de vrije loop laten en werelden bedenken die in het echt nooit zouden kunnen bestaan.

Maar Virtual Reality biedt ook allerlei nuttige mogelijkheden voor de samenleving. Bijvoorbeeld om onderwijs te verbeteren, mensen te overtuigen een reis te boeken of je huis al bekijken voordat het gebouwd is. Tal van kansen, waar heel veel organisaties nog niet mee bezig zijn. Misschien bedenk jij wel een Virtual Reality project, waar de wereld een klein beetje beter van wordt.

Leren programmeren en 3D ontwerpen

Tijdens de wedstrijd op 15 juni leer je hoe je in CoSpaces een 3D wereld maakt en die met codeblokken interactief maakt.

Misschien denk je: dat is super moeilijk! Nou, dat valt best mee. CoSpaces Edu is namelijk gemaakt voor jongeren. En op 15 juni staan wij allemaal klaar om je te helpen!

Prijzen

We hebben heel mooie prijzen te winnen, voor jezelf en voor je school.
1e prijs: Oculus Go + CoSpaces workshop op school
2e prijs: 360° camera + CoSpaces workshop op school
3e prijs: Square VR mini + CoSpaces workshop op school

Praktische informatie

Wanneer?
Zaterdag 15 juni 2019
10:00 – Welkomst
16:30 – Uitreiking
17:15 – einde dag

Waar?
i-lab – BplusC – bibliotheek centrum Leiden
Nieuwstraat 4, Leiden.

Voor wie?
– Jongeren tussen 10 & 17 vanuit heel Nederland
Geen voorkennis vereist. Als je al eens met CoSpaces Edu hebt gewerkt of een andere programmeertaal kent is dat mooi meegenomen. We weten zeker dat je een leuke dag gaat hebben!

Hoe duur?
€10 per deelnemer
Inclusief lunch
We hopen dat iedereen zelf een laptop of tablet mee kan nemen. Kan je er echt geen lenen? Dan gaan wij het regelen!
Vrijkaartjes via scholen verkrijgbaar!Alvast meer leren?

Wil je alvast met CoSpaces Edu aan de slag? We hebben een mini-cursus gemaakt waarin we je op weg helpen en je leert hoe je zelf een virtuele dierentuin maakt!