Leerlingen

Waarom de CoSpaces Competition?

Deze pagina is nog volop in verandering

Je hebt op de home-page kunnen lezen wat de CoSpaces Competition is. Maar waarom organiseren we dit eigenlijk? En belangrijker: waarom zou jij meedoen?


Je eigen Virtual Reality wereld maken is gaaf

Als je al vaker een VR-bril op hebt gehad weet je dat het toch wel erg gaaf is. Of misschien heb je dit nog nooit gedaan? Dan moet je het zeker eens proberen!

Nog veel leuker dan door een game van iemand anders te lopen, is om zelf een VR wereld te maken. Wij vinden CoSpaces hier een fantastisch middel voor, waar je in korte tijd bijvoorbeeld een virtuele dierentuin hebt gemaakt. Bekijk hieronder maar eens, of speel in een apart scherm:

Oneindige mogelijkheden

Een van de mooie dingen aan VR is dat (bijna) alles mogelijk is. Je kunt je fantasie de vrije loop laten en werelden bedenken die in het echt nooit zouden kunnen bestaan. Zo kun je een heel originele game maken.

Maar Virtual Reality biedt ook allerlei nuttige mogelijkheden voor de maatschappij. Bijvoorbeeld om onderwijs te verbeteren, mensen te overtuigen een reis te boeken of je huis al bekijken voordat het gebouwd is. Tal van kansen, waar heel veel organisaties nog niet mee bezig zijn. Misschien bedenk jij wel een Virtual Reality project, waar de wereld een klein beetje beter van wordt.


Leren programmeren en 3D ontwerpen

Door mee te doen aan onze online mini-cursus leer je hoe je in CoSpaces een wereld maakt en die met codeblokken interactief maakt. We nemen kleine stapjes, dus maak je geen zorgen. Iedereen kan programmeren!

Of misschien heb je al eigen spelletjes en websites gemaakt. Helemaal mooi! We weten zeker dat je CoSpaces dan heel leuk gaat vinden.

Je kunt trouwens ook de cursus volgen zonder mee te doen aan de wedstrijd. Geen probleem, je zit nergens aan vast.


via GIPHY

Prijzen

Geen wedstrijd zonder prijzen natuurlijk. De precieze prijzen zijn nog niet bekend, maar ga ervan uit dat je heel mooie prijzen kunt winnen voor jezelf en voor je klas. 

Meedoen aan de wedstrijd

Oke, je hebt een mooi spel gemaakt in CoSpaces. We hopen natuurlijk dat je ook wilt meedoen aan de wedstrijd! Daar zijn we nog hard voor aan het werk. Houd deze pagina in de gaten, of schrijf je in voor de mini-cursus, dan houden we je op de hoogte.