Leerlingen

Let op: de CoSpaces Competition 2019 is inmiddels voorbij. Het was een groot succes en we zien je graag terug bij de tweede editie in 2020!

Waarom de CoSpaces Competition?

Op 15 juni 2019 organiseren we de CoSpaces Competition. Een creatieve wedstrijd, waarin jij leert hoe je zelf een Virtual Reality wereld maakt. En daar kun je ook nog eens heel mooie prijzen mee winnen! Maar waarom organiseren we dit eigenlijk? En belangrijker: waarom zou jij meedoen?

Let op: je kunt je inschrijven tot en met 13 juni.


Je eigen Virtual Reality wereld maken is gaaf

Als je al vaker een VR-bril op hebt gehad weet je dat het toch wel erg gaaf is. Of misschien heb je dit nog nooit gedaan? Dan moet je het zeker eens proberen!

Nog veel leuker dan door een game van iemand anders te lopen, is om zelf een VR wereld te maken. Wij vinden CoSpaces Edu hier een fantastisch middel voor, waar je in korte tijd bijvoorbeeld een virtuele dierentuin mee kunt maken. Kijk hieronder maar eens, of speel in een apart scherm:


Oneindige mogelijkheden

Een van de mooie dingen aan VR is dat (bijna) alles mogelijk is. Je kunt je fantasie de vrije loop laten en werelden bedenken die in het echt nooit zouden kunnen bestaan.

Maar Virtual Reality biedt ook allerlei nuttige mogelijkheden voor de samenleving. Bijvoorbeeld om onderwijs te verbeteren, mensen te overtuigen een reis te boeken of je huis al bekijken voordat het gebouwd is. Tal van kansen, waar heel veel organisaties nog niet mee bezig zijn. Misschien bedenk jij wel een Virtual Reality project, waar de wereld een klein beetje beter van wordt.

Leren programmeren en 3D ontwerpen

Tijdens de wedstrijd op 15 juni leer je hoe je in CoSpaces een 3D wereld maakt en die met codeblokken interactief maakt.

Misschien denk je: dat is super moeilijk! Nou, dat valt best mee. CoSpaces Edu is namelijk gemaakt voor jongeren. En op 15 juni staan wij allemaal klaar om je te helpen!

Prijzen en jury

We hebben mooie prijzen te winnen, voor jezelf en voor je school.

  • 1e prijs: Oculus Go + CoSpaces workshop op school
  • 2e prijs: 360° camera + CoSpaces workshop op school
  • 3e prijs: Square VR mini + CoSpaces workshop op school

De jury bestaat uit:

Felienne Hermans: universitair hoofddocent bij het Leiden Institute of Advanced Computer Science (LIACS) van de Universiteit van Leiden, waar ze de PERL-groep leidt die onderzoek doet naar programmeren voor iedereen.

Sanneke van der Meer: bestuurslid van CoderDojo Nederland, een beweging met een breed netwerk aan vrijwilligers die lokale CoderDojo’s organiseren, waarbij jongeren tussen de 5 en 17 jaar leren programmeren.

Anja Schakel: projectcoordinator i-Lab bij BplusC, de overkoepelende organisatie van de bibliotheek in Leiden en omstreken. Anja organiseert allerlei spannende digitale activiteiten voor jongeren en leidt een CoSpaces Edu project voor meerdere middelbare scholen in Leiden.

Praktische informatie

Wanneer?
Zaterdag 15 juni 2019

10:00 – Welkom
10:30 – Start
13:00 – Lunch
13:30 – Verder met CoSpaces Edu
16:00 – Ouders, verzorgers en andere geïnteresseerden welkom
16:30 – Prijsuitreiking
17:00 – Afsluiting

Waar?
i-lab – BplusC – bibliotheek centrum Leiden
Nieuwstraat 4, Leiden.

Voor wie?

  • Jongeren tussen 10 & 17 vanuit heel Nederland
  • Iedereen werkt zelfstandig.
  • Voorkennis is niet nodig. Als je al eens met CoSpaces Edu hebt gewerkt of een andere programmeertaal kent is dat mooi meegenomen. We weten zeker dat je een leuke dag gaat hebben!

Hoe duur?

  • €10 per deelnemer. Vrijkaartjes via scholen verkrijgbaar!
  • Inclusief lunch

Wat moet ik meenemen?

  • We hopen dat iedereen zelf een laptop of tablet + computermuis mee kan nemen. (Zorg dat je laptop minimaal over WiFi, een browser (Chrome / Firefox) beschikt.) Kan je er echt geen lenen? Dan gaan wij het regelen!
  • Wij zorgen voor de lunch, maar neem eventueel zelf wat snacks mee.Alvast meer leren?

Wil je alvast met CoSpaces Edu aan de slag? We hebben een mini-cursus gemaakt waarin we je op weg helpen en je leert hoe je zelf een virtuele dierentuin maakt!