Docenten, scholen, codeclubs en bibliotheken

Waarom de CoSpaces Competition?D

Je hebt op de home-page kunnen lezen wat de CoSpaces Competition is. Maar waarom organiseren we dit eigenlijk? En waarom zou je hier als docent, school, bibliotheek, codeclub of fablab aan meedoen?


Enthousiaste leerlingen

We hebben CoSpaces workshops gegeven voor allerlei soorten groepen tussen 10 en 65. Regelmatig zijn ze zo geconcentreerd bezig dat ze de tijd vergeten. Je eigen fantasie uitwerken in 3D en die na een middag kunnen spelen in Virtual Reality blijft fantastisch. Bekijk de wereld hieronder maar eens, of speel in een apart scherm.

Digitale vaardigheden van de toekomst

Wij denken dat leren programmeren ook zinvol is als je geen programmeur wordt. Leerlingen oefenen met complexe problemen oplossen, zien dat code helemaal niet eng is, verkennen een nieuwe technologie en ervaren dat ze zélf een game of app kunt maken!

Oneindige mogelijkheden

Een van de mooie dingen aan VR is dat (bijna) alles mogelijk is. Leerlingen kunnen hun fantasie de vrije loop laten en werelden bedenken die in het echt nooit zouden kunnen bestaan.

Maar Virtual Reality biedt ook allerlei nuttige toepassingenvoor de maatschappij. Bijvoorbeeld om onderwijs te verbeteren, mensen te overtuigen een reis te boeken of je huis te bekijken voordat het gebouwd is. Tal van kansen, waar heel veel organisaties nog niet mee bezig zijn. We nodigen scholen uit om een challenge te organiseren en leerlingen een Virtual Reality project te laten maken waar de wereld een klein beetje beter van wordt.

Geen investeringen nodig

De werelden die je in CoSpaces maakt kun je in Virtual Reality spelen. Dit werkt op de meeste smartphones, heb je alleen nog een paar kartonnen brillen nodig. En zonder brillen kun je ook meedoen.

De online mini-cursus wordt kosteloos aangeboden en alle opdrachten die hier worden uitgevoerd werken met een gratis CoSpaces account.

Leerlingen die hun project inzenden en willen deelnemen aan het evenement op 15 juni 2019 betalen wel een klein bedrag. Meer info hierover volgt snel!

Wil je als individuele docent of school meer ondersteuning? Kijk dan eens naar de volledig verzorgde Virtual Reality Projectweek of CoSpaces Bootcamp  georganiseerd door partnerorganisatie VR Learning Lab.

via GIPHY

Prijzen

Geen wedstrijd zonder prijzen natuurlijk. De precieze prijzen zijn nog niet bekend, maar ga ervan uit dat leerlingen heel mooie prijzen kunnen winnen voor zichzelf en voor hun groep, klas of school.


Hoe nu verder?

Enthousiast? Dan is de volgende stap om mee te doen aan onze online mini-cursus voor docenten. Je leert hoe je in CoSpaces een wereld maakt en die met codeblokken interactief maakt. Je kunt deze cursus natuurlijk ook volgen zonder aan de wedstrijd mee te doen.

Ook bevat de cursus voor docenten tips over hoe je dit inzet in de klassenpraktijk, wat je nodig hebt en hoe je een lessenserie kunt opbouwen. Ook zijn er ideeën te vinden om zelf een inhoudelijke challenge te bedenken en samen te werken met lokale organisaties.
 

Met jouw klas of groep meedoen aan de competitie

Je hebt een workshop of lessenserie georganiseerd en leerlingen hebben mooie projecten gemaakt, leuk! Hopelijk wil een deel van de leerlingen meedoen aan de CoSpaces Competition. Maar hoe? Daarover volgt zeer binnenkort informatie! Na inschrijving voor de mini-cursus houden we je op de hoogte.